title

Click to add text, images, and other content

3 Februari 2015

Waarschijnlijk is Fleur bruin velvet zwanger van Skadi ebony homo. Ik verwacht dat ze nog in het begin is en over ongeveer 2,5 maand bevalt.

Ook Soezie wit mozaiek vd iswaarschijnlijk zwanger van Koda ebony brown vd. Ook Soezie zal over ongeveer 2,5 maand bevallen.

Momenteel hebben we Shadow gekoppeld aan Ginger, Molly zal binnenkort gekoppeld worden

2 Oktober 2014

Vandaag hebben we besloten een keizersnede te laten doen bij Sunshine. Ze had duidelijk veel pijn. Het lukte haar niet om de kleintjes ter wereld te brengen. In de dierenkliniek kreeg ze met een keizersnede 2 hele mooie beige vrouwtjes. Ze waren best groot allebei rond de 50 gram. De eerste dagen hebben we 1 van de 2 kleintjes 2 keer per dag bijgevoerd. Maar nu 8 dagen later is dat niet meer nodig, ze groeien goed.We hebben besloten dat Sunshine geen kleintjes meer mag krijgen en ze zal samen blijven met 1 van haar dochters.

13 November  2012

Inmiddels hebben we alweer 1,5 week 2 nieuwe chins in ons bezit het is een prachtig white cross vrouwtje genaamd Lotus en een Ebony black bokje genaamd Lewis. Dit zijn broer en zus. Lotus is gekoppeld aan Kaj een mooi standaard bokje (deens) deze koppeling ging direct goed! Voor Lewis hebben we nog geen vrouwtje, we hadden gehoopt dat het vrouwtje wat we afgelopen zondag hebben gekocht gekoppeld kon worden aan hem, dit is een bruin velvet. Omdat Lewis mogelijk ook velvet is gaat dit niet. Ook hebben we een zuiver standaard vrouwtje gekocht ze is 3 maanden en zit bij Anne en Soezie, ze zijn ook nog te jong om aan een bokje gekoppeld te worden.

Jesse is hoog zwanger en weegt 811 gram :)

18 Oktober 2012

Met de chins gaat het goed! Ze zijn gelukkig weer 'thuis'. Ook Yara begint eindelijk weer wat aan te komen. We hebben een aantal nieuwe mooie chins bijgekocht om weer nieuwe koppels te vormen. Wat viel deze beslissing super super zwaar!! Gelukkig zijn er veel fokkers die ons steunen en we mochten deze mooie chins voor een lage prijs kopen.

We zijn ervan overtuigd dat de doodsoorzaak van onze chinchilla's vanuit het voer komt. Dit in combinatie met de warmte (hitte stress) en mischien nog wel wat anders. We zullen er nooit zeker achter komen, omdat de fabrikant gewoon niet wil mee werken! Die stuurt ons van het kastje naar de muur. Helaas! Ondragelijk, maar we zullen hiermee moeten leren leven. Van alle overleden chins wil ik een mooi grote tekening laten maken.

Momenteel is Jesse zwanger, voor de 3e keer dit jaar. We willen absoluut niet dat een chinchilla vrouwtje teveel baby's krijgt. Alleen toen het drama plaatsvond had ze nog een zogende baby en zat papa er nog bij, ze is ook niet meteen herdekt maar waarschijnlijk 2 maanden na haar bevalling, door het drama wilde we dit gezinnetje niet uit elkaar halen, ze hadden elkaar zo hard nodig! En toen is ze dus gedekt.. We verwachten haar kleintjes eind November.

Onze chinchilla's krijgen momenteel geëxtrudeerd voer. We zijn lang op zoek gegaan naar een goede voeding, en kwamen uiteindelijk hierbij uit. Ze krijgen het nu 2 maanden en we zin enorme verschillen! Ze vinden het lekker, komen goed aan! En eten heel het bakje leeg. Ze zitten super mooi in de vacht. Tot nu toe zijn we erg goed te spreken over het voer, mar wil je het echt kunnen zien moet je het veel langer geven.

We hebben 3 bokjes bijgekocht, Desley een wit bokje, Kaj standaard bokje met een prachtige vacht mooi donker van kleur en een erg mooie witte buik, Koda een ebony brown bokje er mooi van bouw en kleur! En Lola een ebony hetero meisje, ze heeft iets meegemaakt waardoor ze 1 oortjes mist en 1 oortje maar half is. Het is een lief rustig maar verlegen meisje.

Desly hebben we aan Donya gekoppeld en na een paar dagen in de wen ging het goed! Prachig koppeltje.

Koda en Lola vormen een leuk koppeltje, hopelijk komt Lola wat uit haar schulp. Want Koda is zo nieuwsgierig n ringt zo op schoot. Ze begint al wat nieuwsgieriger te worden.

Kaj krijgt over 2 weken een wit vrouwtje. 

Anne onze kleine die we met de hand groot hebben gebracht samen met adoptie ouders Skadi en Jesse, zit nu bij Soezie dit was het dochterje van Lizzy en Jaapie, en is door het drama met 5 weken haar moeder verloren, ze was la volledig zelfstandig. Het is een erg leuk koppeltje!

Jewell is gekoppeld aan Yara en dit gaat ook erg goed.

Sunhine is gekoppeld aan Shadow, ze hebben al eerder kleintjes gehad en mischien is ze weer zwanger 

4 September

Onze schatjes knappen allemaal op, alleen Yara en Jewell blijven achter. De rest groeit goed en zijn ook goed aangekomen, de meeste zitten dus weer terug op hun 'normale' gewichtje of zelfs erover. Ze worden nu ook wel erg verwend want krijgen allemaal beaphar care+ te eten. Yara eet niet veel en zit niet mooi in haar vachtje, is nog erg rustig. Jewell eet ook niet veel en zit momenteel helemaal niet mooi in zijn vacht, gelukkig drinken ze beide wel en keutelen ze ook. Daarbij heeft Yara ook nog een droog schilverig voetje. Hopelijk is dit snel over.

De 2 kleine wit mozaiek zusjes groeien als kool! en wegen 230 en 285 gram en zijn 7 weken oud, en 1 ervan verhuisd eind van de maand met Sasha naar hun nieuwe baasjes. Ik ben deze mensen erg dankbaar voor hun begrip en hun mee leven.

Omdat alle chins momenteel alleen zitten, zijn we aan het bekijken of we niet op korte termijn een aantal samen kunnen plaatsen. Chins horen tenslotte met 2en te zitten, en mischien bevorderd dit hun gemoed toestand en de genezing wel! 

 

19 augustus 2012

Enorme drama, vele dode chinchilla's. Momenteel wordt er sectie vericht op 1 chinchilla om uit te zoeken wat de oorzaak is.

 

De chinchilla's die nu nog leven zijn: 

-jesse (saffer vrouwtje) met haar baby Skadi (ebony bokje) en het adoptie kindje, dit een baby van diddl moeder is overleden.
-2 wit mozaiek vrouwtjes van 5 weken, hun moeder is overleden
-Donya (ebony vrouwtje) (haar prachtige dochter is overleden)
-Sasha (ebony vrouwtje) ze is 5 maanden en is een dochter van jesse en skadi, haar mannetje is overleden
-Yara (violet vrouwtje)
-Jewell (violet ebony bokje)
-Sunshine (beige vrouwtje)
-Shadow (ebony hetero bokje)

12 chinchilla's nog van de 26 :(

 

Afscheid nemen we van de volgende schatjes: 
-Ashley 
-Gijsje 
-Buck 
-Loeka 
-Smash 
-Dino 
-Skittle 
-Alvin 
-Pumba 
-Lizzy 
-Browny 

-Jaapie 

-Kenna

-Goofy